Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ταινία : The experiment


Μετά την γερμανική ταινία Das Experiment (παραγωγή του 2001) έρχεται το 2010 με τους Αμερικάνους να κάνουν ένα remake της ταινίας.(Σαν να βλέπουμε την ιστορία με την Ιαπωνία ξανά)
Φυσικά παίζει ο Forest Whitaker,χωρίς όμως να βλέπουμε τον Christian Berkel .
Βέβαια η δεύτερη έκδοση δίνει μια πιο καθαρή ματιά στο Standford experiment,το πείραμα που έγινε σε φυλακές αλλάζοντας θέσεις μεταξύ φυλάκων και φυλακισμένων και καταλήγοντας σε bloodbath.
Στην δεύτερη έκδοση βγάζουν τον δημοσιογράφο από την μέση(ο οποίος φαίνεται να ευθύνεται για το μακελειό) και στην θέση του βάζουν έναν καλοπροέραιτο άνθρωπο με επιρροές της φιλοσοφίας των Hippies .Επίσης η δεύτερη έκδοση είναι πιο brutal καθώς βλέπουμε αρκετές στιγμές βίας και λέγοντας βία,εννοώ κανονική ωμή βία.Συνδυάστε το και με την ψυχολογική βία και γίνεται masterpiece ,και στις ταινίες που παίζουν με την ψυχολογία ,αλλά και γενικότερα αποσπά καλές κριτικές.
Όσοι έχουν δει την πρώτη ταινία,αξίζει να δουν και την δεύτερη (αν και τώρα που λίγο πολύ ξέρουν το story θα πιάσουν τον ευατό τους να βαριέται ώρες ώρες).Όσοι δεν την έχουν δει,πρέπει να την δουν.
Κατεβάστε την από εδώ
Όνομα χρήστη : tl17
Κωδικός : 12345

Καλή απόλαυση !

2 σχόλια:

  1. Καλησπερα.Απο τις καλυτερες Γερμανικες ταινιες της τελευταιας δεκαετιας.Παρολο που εχω καποιες ενστασεις σχετικα με τα ρημεικ Ευρωπαικων ταινιων απο τους Αμερικανους θα την δω λογω του Φ.Γουιτακερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα δεν είναι θεός ο τύπος?Θέλω να βρω έναν που να μην τον έχει στην 10αδα ή 20αδα με τους καλύτερους ηθοποιούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σιγά σιγά μαζευόμαστε!